Gnonto & James rezultat kot Leeds top Championship

Estimated read time 5 min read

Ob živahnih zvokih pesmi “Rocking All Over The World” skupine Status Quo, ki so ob zadnjem žvižgu napolnili zrak, je Daniel Farke navdušeno stopil na igrišče in poskrbel, da je osebno objel vsakega igralca Leedsa.

Dvanajst zmag in en neodločen izid na zadnjih 13 ligaških tekmah so Nemčevo moštvo prvič v tej sezoni dvignili na vrh prvenstva – pred nekdaj vodilni Poceni nogometni dresi Leicester City za otroke po razliki v golih.

Ipswich in Southampton sta prav tako še vedno v lovu za dvema mestoma za avtomatično napredovanje, a osem tekem pred koncem je Leeds morda v pravem trenutku udaril v ospredje.

Izgubljanje prednosti 17 točk, ki jo je imel Leicester pred njegovo ekipo ob novem letu, poudarja, da Farke na Elland Roadu očitno gradi nekaj zelo posebnega. Čeprav ima Leicester tekmo več, se Leeds lahko pohvali z najboljšo obrambo v drugi ligi.

“Zelo sem ponosen na fante, v garderobi so tako zelo enotni,” je dejal Farke, potem ko so se njegovi nogometaši dvignili nad ulično taktiko kvarjenja Poceni nogometni dresi Millwall in se niso pustili izzvati v vrsto motečih prepirov.

“Če ne bomo uživali v tem trenutku, se bomo nekega dne vprašali, zakaj? Vendar pa moramo poskrbeti tudi za to, da bomo na njem vztrajali in na koncu ostali v podobnem položaju.”

Leeds je potreboval 33 minut, da je prebil barikado branilcev Millwalla v svetlo oranžnih majicah. Wilfried Gnonto je s sijajno spremembo tempa italijanskemu krilnemu igralcu omogočil, da je prodrl v notranjost in po zamenjavi nog brez prestopanja usmeril pravljično neomajen strel z levo nogo med Matijo Šarkićem in vratnico.

Če je bil zaključek veličasten, je bil veličasten tudi manever Patricka Bamforda, s katerim je prelisičil branilca. Kljub nedavni renesansi ima osrednji napadalec v West Yorkshiru še vedno svoje kritike, a kdor bi dvomil v globino Bamfordovega talenta, bi zagotovo dvakrat premislil, ko bi videl, kako si je napadalec vzel milisekundo časa, da bi ocenil Gnontove namere, nato pa prečkal markerja in spretno ustvaril neprecenljiv prostor za svojega soigralca.

Farkejeva ekipa bi verjetno morala imeti kazen pred polčasom, namesto tega pa je morda preveč sproščen sodnik Stephen Martin vžgal lokalno jezo s prizanesljivim pogledom na visoko koleno Jakea Cooperja v obrazu Joeja Rodona.

Poceni nogometni dresi Millwall
Gnonto & James rezultat kot Leeds top Championship

Glede na to, da je bil prej kaznovan po komičnem dvoboju v rokoborbi z Gnonto in da je bil vpleten tudi v nekaj drugih spornih incidentov, se je Cooper lahko počutil več kot le malo srečen, da mu je to ušlo.

Z Ilijo Gruevom, ki je Leedsu omogočil spodoben nadzor iz osrednje sredine igrišča, je Farkejeva stran prevladovala, vendar ji ni uspelo preizkusiti Šarkićevih refleksov tako pogosto, kot bi si njihov vodja morda želel.

Obdukcija skrbno organiziranega nizkega bloka Millwalla je olajšala razumevanje, kako so po vrnitvi Neila Harrisa na četrto gostovanje v Den ne le ostali neporaženi, temveč so v prejšnjem kvartetu tekem zbrali 10 točk.

Čeprav obiskovalci ostajajo le štiri točke od območja izpada, bi moral nekdanji napadalec Millwalla na podlagi teh večinoma pomirjujočih dokazov udobno uspeti pregnati strahove o izpadu iz Den.

Njegova ekipa je uživala delček sreče, ko je po tem, ko je Crysencio Summerville obrambo razbila levo krilo, impresivni Georginio Rutter prisilil Sarkica v gravitacijo, ki je nasprotovala dvojnemu reševanju, vendar nikoli niso olajšali stvari za Leeds.

Millwall, ki ga je spodbudila štirikratna zamenjava in je bil po novem v ospredju, je skoraj izenačil, ko je George Saville po odbitem strelu Cooperja le streljal iz bližine, a je ta popoldanski pantomimični zlobnež streljal v prazno. Michael Obafemi je nato zaplesal mimo Rodona in Archieja Graya, vendar pod pritiskom Ethana Ampaduja zgrešil.

Farkejevi igralci so upoštevali dvojno opozorilo in je bilo potrebno odlično 11-urno čiščenje Japhet Tanganga, da bi preusmeril Bamfordov gol, preden je Dan James, kot zamenjava, končno podvojil prednost domače strani.

Rutter je asistiral Gnontu, nato pa postavil Jamesa, ki je spretno premagal Joeja Bryana z levo nogo z roba šestih metrov. “Leeds si je zaslužil zmago,” je priznal Harris. “To je ekipa, ki je v nastajanju za Premier ligo.”

Poceni otroški nogometni komplet Leeds United se je z zmago nad Millwallom zavihtel na vrh lestvice Championship z dvanajstimi zmagami in enim remijem na zadnjih trinajstih ligaških tekmah. Taktične sposobnosti glavnega trenerja Daniela Farkeja in enotnost ekipe sta ključna dejavnika njihovega uspeha. Dober trener, enotni igralci, odlična taktika. Wilfried Genonto in Daniel James sta pokazala svojo napadalno spretnost, in čeprav je Patrick Bamford s svojo inteligenco veliko pripomogel k doseganju golov, je bil najpomembnejši trud igralcev. Kljub močni obrambi Millwalla je zmagal Leeds, Falkejeva ekipa pa nam je pokazala obrambno stabilnost in nadzor nad sredino igrišča. Čeprav je Millwall ogrožal Leeds United, je Leeds United na koncu uspel zapečatiti zmago z Jamesovim odločilnim golom. Glavni trener Neil Harris je priznal moč ekipe Leeds United in menil, da je to ekipa, ki ji je usojeno napredovanje v Premier League.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours